Informace o oboru
- Kód oboru 65-51-E/01
- Ukončení studia Výuční list
- Délka studia 3
- Forma studia Denní
- Školné Ne
- Přijímaných 7
Popis
Obor směřuje k získání stupně středního vzdělání s výučním listem, toto tříleté studium se zakončuje závěrečnou zkouškou, úspěšní absolventi obdrží vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list.
Podmínky přijetí
Ve všech kolech budou uchazeči přijímáni bez přijímací zkoušky na základě výsledků předchozího vzdělávání podle kritérií pro přijímací řízení – daného kola. Ke vzdělávání ve třídě zřízené pro žáky se zdravotním postižením budou přijímáni uchazeči se speciálními vzdělávacími potřebami na základě písemného doporučení školského poradenského zařízení.
Učební plány
Ročníkový učební plán oboru naleznete zde.
Profil absolventa
Absolvent se uplatní při výkonu povolání ve stravovacích službách při výrobě pokrmů jako kuchař, dále například v provozovnách rychlého občerstvení při přípravě pokrmů. Absolvent bude připravovat teplé a studené pokrmy, pokrmy vyráběné z polotovarů,
Úspěchy školy v tomto oboru
Reprezentace školy na “Dnu zdraví” v Želechovicích nad Dřevnicí. Každoroční účast žáků na soutěžích: RIO MARE; Přehlídka kuchařského umu Mikulov; Přehlídka kuchařských dovedností Prostějov.
Spolupráce se sociálními partnery
Výuka odborného výcviku probíhá v kuchyních OSVČ a Základní škole Želechovice nad Dřevnicí