Nastavení cookies

Zde můžete nastavit používání souborů cookies podle vlastních preferencí.

Technické cookies

jsou nezbytné pro správné fungování webu. Technické cookies musí být vždy aktivní (nelze je individuálně deaktivovat), proto se pro jejich využívání souhlas neuděluje.

Analytické cookies

nám umožňují porozumět, jak web využíváte, abychom jej mohli zlepšovat. Analytické cookies umožňují měření výkonu webu (počtu návštěv a zdrojů návštěvnosti). Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů ukazujících na konkrétního uživatele.

Personalizované cookies

ukládají informace o Vašem osobním nastavení webu. Personalizované cookies potřebujeme k tomu, abychom přizpůsobili web a jeho chování co nejvíce Vašim potřebám a zájmům.

Reklamní cookies

nastavují prostřednictvím tohoto webu naši reklamní partneři. Reklamní cookies nám umožňují zobrazovat takový obsah, který bude zajímavý a užitečný právě pro Vás.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Praxe je nejlepší zkušenost

Somelier

 

 

Vzdělávací kurz je určen personálu gastronomických zařízení a žákům gastronomických škol, kteří se chtějí zdokonalit ve správné nabídce, prezentaci a servisu vína hostům i milovníkům tohoto nápoje z řad laické veřejnosti a kteří si chtějí v oblasti světa vín rozšířit své znalosti a dovednosti.

 

Obsah kurzu

Somelier

  • náplň práce,
  • komunikace se zákazníkem,
  • nákup a skladování vína,
  • zajištění provozu a servisu.

 

Vinařské oblasti a podoblasti ČR 

  • odrůdy révy vinné,
  • výroba vína.

 

Víno podle vinařského zákona  

  • jakostní třídění vín,
  • dělení vín podle přetlaku oxidu uhličitého, fortifikace a obsahu zbytkového cukru.

 

Snoubení pokrmů a vín

  • principy snoubení,
  • podpora a vyvážení chuti,
  • kombinace pokrmů a vína podle odrůd.

 

Prezentace a servis vín

  • sklenice na víno,
  • postupy servisu,
  • doporučené teploty pro podávání vín.

 

Degustace vína

  • teoretické principy,
  • kritéria a senzorické posuzování vína.

 

Další informace

Mgr. Martina Šuráňová

učitelka

575 570 893

suranova@gaozl.cz