Nastavení cookies

Zde můžete nastavit používání souborů cookies podle vlastních preferencí.

Technické cookies

jsou nezbytné pro správné fungování webu. Technické cookies musí být vždy aktivní (nelze je individuálně deaktivovat), proto se pro jejich využívání souhlas neuděluje.

Analytické cookies

nám umožňují porozumět, jak web využíváte, abychom jej mohli zlepšovat. Analytické cookies umožňují měření výkonu webu (počtu návštěv a zdrojů návštěvnosti). Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů ukazujících na konkrétního uživatele.

Personalizované cookies

ukládají informace o Vašem osobním nastavení webu. Personalizované cookies potřebujeme k tomu, abychom přizpůsobili web a jeho chování co nejvíce Vašim potřebám a zájmům.

Reklamní cookies

nastavují prostřednictvím tohoto webu naši reklamní partneři. Reklamní cookies nám umožňují zobrazovat takový obsah, který bude zajímavý a užitečný právě pro Vás.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Praxe je nejlepší zkušenost

Celoživotní učení, služby

V současné době připravujeme aktualizaci.

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín získala od roku 2012 do současnosti autorizaci od Ministerstva pro místní rozvoj ČR pro následující profesní kvalifikace:

  • 65-012-E Výpomoc při obsluze hostů
  • 65-008-H Složitá obsluha hostů
  • 65-005-E Výpomoc při přípravě pokrmů
  • 65-004-H Příprava minutek
  • 65-002-H Příprava pokrmů studené kuchyně
  • 65-001-H Příprava teplých pokrmů

Základní podmínky hodnocení dosažené odborné způsobilosti:

  • Ověření, zda si fyzická osoba osvojila příslušnou odbornou způsobilost vyžadovanou k získání osvědčení o profesní kvalifikaci, se provede zkouškou podle hodnotícího standardu dané profesní kvalifikace. Kvalifikační standard profesních kvalifikací zajišťovaných SŠ gastronomie a obchodu Zlín lze nalézt na webové stránce www.narodni-kvalifikace.cz.

  • Žadatelem o konání zkoušky (dále jen "uchazeč") může být každá fyzická osoba starší 18 let, která získala alespoň základy vzdělání nebo účastník rekvalifikace podle zákona upravujícího zaměstnanost.

  • Podmínkou pro konání zkoušky je podání přihlášky ke zkoušce a úhrada stanovené částky za zkoušku. Další informace Mgr. Zbořilová. 

  • Úhradu stanovené částky za zkoušku lze provést v hotovosti na ekonomickém úseku SŠ gastronomie a obchodu Zlín, dveře č. 106, nejpozději deset dnů před termínem konání zkoušky.

  • SŠ gastronomie a obchodu Zlín zašle uchazeči do 21 dnů od doručení přihlášky pozvání ke složení zkoušky. Kopii pozvánky zasílá SŠ gastronomie a obchodu Zlín současně autorizujícímu orgánu, tedy Ministerstvu pro místní rozvoj ČR.

  • Zkouška se koná do 3 měsíců od doručení přihlášky ke zkoušce autorizované osobě, nedohodne-li se uchazeč s autorizovanou osobou jinak.

  • Nemůže-li se uchazeč zkoušky ve stanoveném termínu zúčastnit ze zdravotních nebo jiných závažných důvodů, může nejpozději 4 pracovní dny před stanoveným termínem zkoušky požádat písemně s uvedením důvodů ředitele SŠ gastronomie a obchodu Zlín o stanovení jiného termínu.

  • Pokud se uchazeč v řádném termínu stanoveném v pozvánce ke zkoušce nebo v náhradním termínu (dohodnutém se SŠ gastronomie a obchodu Zlín dle výše uvedených pravidel) ke zkoušce nedostaví, posuzuje se, jako by zkoušku vykonal neúspěšně; již zaplacená úhrada se uchazeči nevrací.

  • Před zahájením zkoušky je uchazeč povinen prokázat svoji totožnost průkazem totožnosti, předložit rovněž potvrzení o zdravotní způsobilosti a platný průkaz pro práci v potravinářství. Pokud uchazeč předmětné doklady nedoloží, nebude ke zkoušce připuštěn.

  • Forma zkoušky nebo jejích částí je dána nároky na rozsah pracovních činností, k jejichž výkonu se ověřování odborné způsobilosti vztahuje, a je stanovena hodnotícím standardem.

  • Doba přípravy na zkoušku nebo její jednotlivé části a doba stanovená pro vykonání zkoušky nebo jejích jednotlivých částí je vymezena v hodnotícím standardu. 

  • Uchazeč úspěšně vykoná zkoušku, jestliže splní všechny požadavky stanovené hodnotícím standardem.

  • SŠ gastronomie a obchodu Zlín oznámí uchazeči výsledek zkoušky písemným sdělením, předaným nebo zaslaným uchazeči do 5 dnů ode dne konání zkoušky nebo její poslední části; vykonal-li uchazeč zkoušku úspěšně, SŠ gastronomie a obchodu Zlín mu v uvedené lhůtě zároveň předá nebo zašle osvědčení o získání profesní kvalifikace.

  • SŠ gastronomie a obchodu vypracuje záznam o průběhu a výsledku zkoušky a zašle jej spolu se stejnopisem osvědčení autorizujícímu orgánu, který SŠ gastronomie a obchodu Zlín autorizaci udělil, a to do 1 měsíce ode dne konání zkoušky nebo její poslední části.

Další podrobné informace o národní soustavě kvalifikací a o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání na webové stránce www.narodni-kvalifikace.cz

Kontaktní osoba:

Mgr. Marcela Zbořilová