Specializační kurz přípravy výrobků studené kuchyně pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.
Kurz je zaměřen na přípravu obložených chlebíčků, kanapek a obložených mís.
Hlavní body a témata semináře:
- teoretická část: základní informace o vhodných surovinách a jejich kvalitě
- praktická část: příprava jednotlivých výrobků studené kuchyně
Účastník kurzu se naučí:
- zásady správné přípravy pokrmů studené kuchyně,
- druhy obložených chlebíčků,
- jaké jsou vhodné suroviny pro přípravu obložených mís,
- jak správně uchovávat výrobky studené kuchyně.
Osvojí si:
- techniku krájení,
- volbu vhodných doplňků jednotlivých výrobků ( estetická úprava),
- vhodné umístění a podávání- barevná a chuťová harmonie pokrmu.
Další informace
Bc. Naděžda Maršálková
učitelka OV