Informace o oboru
- Kód oboru 65-51-H/01
- Ukončení studia Výuční list
- Délka studia 3 roky
- Forma studia Denní
- Školné Ne
- Přijímaných 30
Popis
Obor směřuje k získání stupně středního vzdělání s výučním listem, toto tříleté studium se zakončuje závěrečnou zkouškou, úspěšní absolventi obdrží vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list. Během studia mají žáci možnost zvýšit si své odborné dovednosti a znalosti absolvováním koktejlového, sommeliérského, carvingového a baristického kurzu.
Podmínky přijetí
Ve všech kolech budou uchazeči přijímáni bez přijímací zkoušky na základě výsledků předchozího vzdělávání podle kritérií pro přijímací řízení – daného kola.
Učební plány
Zaměření: Kuchař(ka) - 1. ročník / Kuchař(ka) - 2. - 3. ročník
Zaměření: Číšník, servírka 1. ročník / Číšník, servírka 2. - 3. ročník
Zaměření: Kuchař - číšník, servírka 1. ročník / Kuchař - číšník, servírka 2. - 3. ročník
Profil absolventa
Absolvent se uplatní při výkonu povolání zejména v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých provozech. Zná technologii přípravy pokrmů a nápojů, využití technologického zařízení při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce. Po získání praxe v oboru je absolvent připraven na soukromé podnikání.
Úspěchy školy v tomto oboru
Účast žáků v soutěžích pořádaných Asociací kuchařů a cukrářů ČR. K úspěchům žáků v tomto oboru patří prezentace výrobků studené a teplé kuchyně na rautech pořádaných u příležitosti různých společenských a kulturních událostí.
Spolupráce se sociálními partnery
Každoročně úzce spolupracujeme s cca 30 soukromými subjekty hotelového a restauračního typu. Spolupráce spočívá především v možnostech zajištění odborného výcviku, zároveň pak při uplatnění absolventů školy po ukončení jejich vzdělávání.