Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Praxe je nejlepší zkušenost

JEDNODUCHÉ RESTAURAČNÍ MOUČNÍKY PRO ŽÁKY S SVP

 

  

 

Specializační kurz přípravy jednoduchých restauračních moučníků, který je určen pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.

Kurz je zaměřen na přípravu moučníků z kynutého, lineckého, piškotového a litého těsta.

Hlavní body a témata kurzu

  • teoretická část: základní informace k přípravě jednotlivých těst
  • praktická část:příprava moučníku dle vlastního výběru

 

Účastník kurzu se naučí:

  • co je to moučník,
  • kdy podáváme moučníky,
  • jaké druhy moučníků připravujeme z jednotlivých těst,
  • výrobní postupy zvolených moučníků,
  • jaký moučník zvolit pro danou příležitost.

 

Osvojí si:

  • technologické postupy pro přípravu těst na moučníky,
  • správné dávkování jednotlivých surovin,
  • způsoby tepelných úprav moučníků,
  • estetickou úpravu a podávání jednotlivých moučníků.

 

Další informace 

 

Bc. Jana Šťastná

učitelka

575 570 892

stastna@gaozl.cz