Specializační kurz přípravy jednoduchých restauračních moučníků, který je určen pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.
Kurz je zaměřen na přípravu moučníků z kynutého, lineckého, piškotového a litého těsta.
Hlavní body a témata kurzu
- teoretická část: základní informace k přípravě jednotlivých těst
- praktická část:příprava moučníku dle vlastního výběru
Účastník kurzu se naučí:
- co je to moučník,
- kdy podáváme moučníky,
- jaké druhy moučníků připravujeme z jednotlivých těst,
- výrobní postupy zvolených moučníků,
- jaký moučník zvolit pro danou příležitost.
Osvojí si:
- technologické postupy pro přípravu těst na moučníky,
- správné dávkování jednotlivých surovin,
- způsoby tepelných úprav moučníků,
- estetickou úpravu a podávání jednotlivých moučníků.
Další informace
Bc. Jana Šťastná
učitelka